Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie pierożki tortellini zapiekane w sosie pomidorowym
Klasyczne włoskie pierożki wypełnione nadzieniem mięsnym. Połączone z aromatycznym, pomidorowym sosem doprawionym aromatycznymi ziołami i przyprawami tworzą pożywny i zdrowy posiłek.
Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym to doskonała opcja na obiad lub kolację, która zadowoli każdego smakosza. Jest to również świetna alternatywa dla tradycyjnego makaronu.
Pierożki gotuję wg opisu na opakowaniu. Cebulkę siekam i podsmażam na łyżce masła. Dodaję do niej przyprawy by się lekko podgrzały. Zalewam passatą i chwilę podsmażam.
Do naczynia żaroodpornego przekładam ugotowane pierożki, zalewam je sosem pomidorowym, całość posypuję tartą mozarellą.
Piekę w piecu nagrzanym do 180 stopni ok 10-12 minut by ser się rozpuścił.