Włoskie łódeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 szt
  • sałata

    do dekoracji
  • szpinak świeży lub mrożony

    20 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    1 łyżka
  • ser feta

    10 dag
  • makaron

    2 szt
  • oliwa

  • woda

  • cebula

    do dekoracji
  • papryka

    do dekoracji
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • sos włoski

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Włoskie łódeczki foto
Makaron ugotować w osolonej wodzie, szpinak usmażyć na maśle z dodatkiem czosnku i wegety, Pomidory przekroić na pół, wydrążyć pestki, nadziać szpinakiem. Na talerzu ułożyć sałatę, dać pomidory nadziane szpinakiem
Krok 2 - Włoskie łódeczki foto
na wykałaczkę nadziać przekrojony w paski makaron wbić w szpinak i na konic nałożyć ser feta, ozdobić papryką i cebulą,
Krok 3 - Włoskie łódeczki foto
polać sosem włoskim przygotowanym wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem oliwy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 31.01.2013 08:17
świetny pomysł
miki47 09.10.2012 21:14
pycha
Jodaj 13.09.2012 07:46
superowe te łódeczki :P
manaika 02.08.2012 20:46
pycha
Koper 01.06.2012 00:24
super, jak wiosennie :)
barbarella 27.05.2012 14:59
świetna przystawka:)
Cukiereczek13 27.05.2012 12:54
fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat