Przepis i sposób przygotowania na: włoskie klopsiki z pietruszką z orzo
Kroki postępowania
utrzyj parmezan
wyciśnij lub posiekaj 3 ząbki czosnku
dodaj do mielonego mięsa, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj na gładką masę
w międzyczasie postaw na gazie garnek z wodą i bulionem, tak aby się zagotowała
gdy woda z bulionem się zagotuje zmniejsz gaz i gotuj klopsiki ok. 20 min
zeszklij cebulę, ale nie podsmażaj
postaw wodę na makaron, nie zapomnij posolić i dodać odrobinę oliwy
dodaj czosnek, sól, pieprz, paprykę i chilli
po chwili wsyp ok. 1 łyżeczki cukru i dokładnie wymieszaj
pod koniec gotowania dodaj świeże zioła
sos powinien nieco zgęstnieć, ale nie znacząco
ugotuj makaron
ja posypałam kostkami fety i udekorowałam świeżą pietruszką
Smacznego :)