Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski koktajl pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pomidorów 300 g
oliwy 1 łyżeczka
rosołu warzywnego 200 ml
oregano 1 łyżeczka
rozmarynu 1 gałązka
śmietany 2 łyżki
bazylia świeża 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski koktajl pomidorowy

Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki. Pomidory umyć, oczyścić, pokroić na małe cząstki. Oliwę rozgrzać w rondlu, zeszklić na niej cebulę, kilka minut na małym ogniu. Dodać pomidory. Dusić 3 minuty nie przerywając mieszania. Podlać rosołem, przyprawić oregano i rozmarynem, przykryć, gotować 15 minut. Zupę przetrzeć przez sitko, dodać śmietanę, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanymi listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak