Włoski bochenek z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    200 g
  • mąka żytnia

    200 g
  • sól do smaku

    1 łyżeczka
  • drożdże suche

    40 g
  • woda ciepła

    250 ml
  • pomidory suszone w zalewie

    9 szt
  • oliwki czarne Smak

    12 szt
  • bazylia świeża

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąki,sól,drożdże i wodę zmiksować.
Na końcu dodać pomidory i oliwki.
Pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Następnie przełożyć do blaszki wysypanej mąką (25 cm).
Ponownie pozostawić do wyrośnięcia 20-30 minut.
Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Jest pyszny sam i do kanapek :-)
Kejti
Pomidory i oliwki trzeba delikatnie powciskać w ciasto zanim wyrośnie :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 26.11.2014 17:40
Taki chlebuś to ja lubię :)
Adamorek 29.09.2014 11:26
jak na wakacjach
Pietruszka 29.09.2014 10:16
Wygląda apetycznie
Triss 29.09.2014 10:10
smakowity.:)
Ola1984 29.09.2014 07:13
Świetny ten bochen :)
Sroczka 28.09.2014 23:17
Ależ ten chlebek apetycznie wygląda.
wwwiolka 28.09.2014 23:11
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat