Przepis i sposób przygotowania na: Włoska zupa pomidorowa
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, opłukujemy z nadmiaru skrobi, zalewamy zimną wodą, osmalamy i gotujemy do uzyskania odpowiedniej miękkości.
Ugotowane ziemniaczki odcedzamy.
![Krok 1 - Włoska zupa pomidorowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloska-zupa-pomidorowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Włoska zupa pomidorowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloska-zupa-pomidorowa2-2.jpg)
Podsmażoną cebulkę i czosnek przekładamy do bulionu z warzywami i gotujemy do uzyskania miękkości (około 20 minut).
![Krok 3 - Włoska zupa pomidorowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloska-zupa-pomidorowa3-2.jpg)
Na sam koniec dodajemy do zupy ugotowane ziemniaczki oraz doprawiamy całość solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :)
![Krok 4 - Włoska zupa pomidorowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloska-zupa-pomidorowa4-2.jpg)