Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska zupa minestrone

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

cukinia 1 średnia
fasolka szparagowa 30 dag
pomidory 3 sztuki
marchewka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
groszek konserwowy 1 puszka
czosnek 5 ząbków
bulion warzywny 5 litrów
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
bazylia 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek kilka kropel
olej do smażenia
ser żółty starty 4 łyżki

Do dekoracji

pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska zupa minestrone

1. Cukinie umyć, osuszyć, obrać, pokroić w półplasterki.
2. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na kawałki.
3. Marchewki obrać, umyć i pokroić w słupki.
4. Cebulę obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę.
5. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na kawałki.
6. Czosnek obrać.
7. W garnku z rozgrzanym olejem podsmażyć cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
8. Dołożyć marchewkę, fasolkę szparagową, odcedzony groszek i zalać bulionem. Gotować około 20 minut.
9. Dołożyć ziemniaki i pomidory. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Przyprawić.
10. Gorącą zupę przed podaniem posypać żółtym serem i udekorować pietruszką.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.04.2016 14:36
bardzo lubię ta zupę
wyattearp 03.02.2016 13:27
zupka pycha :)
monikaT83 02.02.2016 12:49
Moje smaki taka zupka :)
Wafelek2601 02.02.2016 11:06
Pysznie wygląda
RenataZ-et 02.02.2016 09:41
wow - rewelacja!
Adamorek 01.02.2016 21:16
cudnie wygląda
gosia1988 01.02.2016 19:41
smakowicie wygląda
agaK. 01.02.2016 19:34
Chętnie bym spróbowała, wygląda apetycznie.
marzut 01.02.2016 18:08
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak