Włoska Zupa minestrone

Włoska Zupa minestrone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • czerwona papryka

    1 szt
  • mała cukinia

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • fasola biała

    1 puszka
  • zielonej fasolki szparagowej

    150 g
  • kawałek białej kapusty

    1 szt
  • bulionu

    2,5 l
  • oliwa z oliwek

  • ryżu

    100 g
  • czosnku

    1 ząbek
  • koncentratu pomidorowego

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • bazylia otarta Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Marchewki,pietruszkę,cukinię,paprykę,ziemniaki oczyścić i pokroić w
kostkę.
Por w krążki. W rondlu rozgrzać oliwę,przesmażyć posiekaną cebulę.
Dodać warzywa,poddusić. Zalać gorącym bulionem,dodać fasolkę
szparagową i poszatkowaną kapustę,gotować 15 minut. Dodać ryż i
gotować kolejne 15 minut. Czosnek poszatkować dodać do zupy,następnie
dodać,białą fasolę, koncentrat pomidorowy,bazylię i
natkę,przyprawić,zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1young

01.12.2014 12:40
ciekawa zupa , na pewno smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat