Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WŁOSKA ZUPA GRZYBOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 litr
wino białe wytrawne 1 kieliszek
prawdziwki 1/2 kg
por (biała część) 1 szt.
masło 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ravioli 1 (z grzybami)

Przepis i sposób przygotowania na: WŁOSKA ZUPA GRZYBOWA

Trochę inna od naszej, ale też bardzo smaczna. Jeżeli ktoś bardzo lubi zupy grzybowe i nie lubi monotonii w kuchni ten przepis jest jak znalazł.

Suszone grzyby utłuc w moździerzu na proszek i wsypać do gotującego się rosołu. Por pokroić na plasterki i dodać do zupy wraz z winem. Wrzucić tam ravioli i gotować 10-15 min na wolnym ogniu. Na patelni smażyć na maśle, na ostrym ogniu plasterki opłukanych prawdziwków przez 3-5 min. Przełożyć je wraz z wytworzonym sosem na talerze. Zalać zupą z ravioli i posypać natką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barb01 28.02.2014 23:29
dziękuję bardzo :) Nigdy nie patrzyłam na komentarze, bo nie spodziewałam się ich a tu taka miła niespodzianka :)
Bernadeta1 22.03.2013 01:06
smaczna zupka,warto zrobić
Rafał3 20.03.2013 19:56
uwielbiam super i polecam
Boska_Agatka 20.03.2013 19:54
świetna sprawa polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak