Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenny warzywnik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa

marchewka 2 sztuki
kapusta biała 1/2 sztuki
kalafior 1/2 sztuki
koper świeży 1 pęczek
wywar warzywny 2-3 litry

przyprawy

Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
oregano
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenny warzywnik

Kroki postępowania

1
warzywa umyć, obrać i pokroić, marchew w kostkę, kapustę poszatkować, a kalafiora podzielić na różyczki
Krok 1 - wiosenny warzywnik foto
2
rosół warzywny zagotować i dodać do niego warzywa i listek laurowy oraz ziela angielskie około 3-4 ziarenek, gotować 15 minut
Krok 2 - wiosenny warzywnik foto
3
po tym czasie zupę doprawiamy solą, pieprzem, gałką i oregano, gotujemy jaszcze 10 minut na wolnym ogniu
Krok 3 - wiosenny warzywnik foto
4
podajemy z kleksem jogurtowym i posypaną koperkiem.
Krok 4 - wiosenny warzywnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 25.07.2014 10:51
Lubię takie zupki
IZABELA29 06.06.2014 15:53
delikatna i pyszna zupkA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak