Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny omlet z pokrzywami i szczypiorkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
pokrzywa 1 pęczek
szczypiorek 1/2 pęczka
masło 50 g
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny omlet z pokrzywami i szczypiorkiem

1. Z pokrzyw usuwam łodygi. Liście około 2 minut podsmażam na oliwie.

2. Szczypiorek drobno siekam. Jajka wybijam do miski. Mieszam trzepaczką. Dodaję podsmażoną pokrzywę, szczypiorek oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam.

3. Na patelni rozpuszczam masło. Wlewam jajka. Smażę na małym ogniu do momentu aż jajko się zetnie i lekko zarumieni. Omlet delikatnie przewracam na drugą stronę (można do tego użyć talerza) i smażę na rumiano z drugiej strony. Gotowy omlet przekładam na talerz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 22.06.2016 21:49
fajny i zdrowy omlet
halina17 22.06.2016 16:20
Ciekawa propozycja
ilka01 22.06.2016 15:54
super propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak