Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny misz-masz

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
rzodkiewka 2 sztuki
sałata 6 liści
pomidor 0,5 sztuki
kostka rosołowa 0,25 sztuki
gorąca woda 2 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny misz-masz

Kroki postępowania

1
Sałatę płuczemy pod bieżącą wodą i odcedzamy na sicie dokładnie. Następnie rwiemy liście na drobniutkie kawałki.
Krok 1 - Wiosenny misz-masz foto
2
Rzodkiewki umyć i odciąć końce. A następnie przekroić w poprzek i pokroić w plastry.
Krok 2 - Wiosenny misz-masz foto
3
Pomidora umyć i pokroić w "łódeczki"
Krok 3 - Wiosenny misz-masz foto
4
Jajko ugotować na twardo. Następnie obrać i pokroić na 6 części.
Krok 4 - Wiosenny misz-masz foto
5
Sałatkę układamy warstwowo. Najpierw sałata, później rzodkiewka, następnie pomidor i na końcu jajko.
Krok 5 - Wiosenny misz-masz foto
6
Następnie kostkę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
Krok 6 - Wiosenny misz-masz foto
7
Następnie posypujemy świeżo zmieloną przyprawą do sałatek i zalewamy bulionem. Gotowe.
Smacznego :)
Krok 7 - Wiosenny misz-masz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 26.05.2014 07:52
Ja w tym sezonie lubię takie mieszanki ale z jogurtem naturalnym i pieczywem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak