Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny chłodnik z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek sałatkowy 3 szt
rzodkiewka 2 pęczki
orzechy włoskie 100 g
koperek 1 peczek
kefir 1 l
ząbek czosnku 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny chłodnik z orzechami

Ogórki i rzodkiewki myjemy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orzechy i koperek siekamy (orzechy niezbyt drobno). Dodajemy do ogórków i rzodkiewek. Przeciskam ząbek czosnku. Całość zalewamy kefirem. doprawiamy do smaku sola, pieprzem i łyżeczka cukru. Chłodzimy, Serwujemy udekorowane plasterkiem ogórka, koperkiem i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 23.01.2017 10:23
fajny przepis
gosia56 22.01.2017 10:36
na pewno pyszny;)
Ada-Gaba 21.01.2017 15:59
pyszna propozycja
kloruś 19.01.2017 22:08
bardzo dziękuję :)
Ola1young 19.01.2017 16:02
ciekawa zupa :)
ilka01 19.01.2017 00:21
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak