Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIOSENNY BIGOSIK

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 2 szt
kiełbasa 2-3 szt
koperek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: WIOSENNY BIGOSIK

Kroki postępowania

1
Wiosna najbardziej kojarzy mi się z młodą kapustą i zapachem koperku.
Kapustę szatkuję, solę i wyciskam ręką by zmiękła, dodaję 2 szklanki wody i gotuję do miękkości
Krok 1 - WIOSENNY BIGOSIK foto
2
w międzyczasie podsmażam pokrojoną w kostkę kiełbasę
Krok 2 - WIOSENNY BIGOSIK foto
3
, dodaję ją do kapusty, doprawiam do smaku i dodaję pokrojony koper.
Krok 3 - WIOSENNY BIGOSIK foto
4
doprawiam do smaku i jeszcze chwilkę, razem gotuję
Krok 4 - WIOSENNY BIGOSIK foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.09.2016 16:48
Moje smaki w tym daniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak