Wiosenne ogórki nadziewane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza marynowana

    4 łyżki
  • serek wiejski

    15 dag
  • rzodkiewka

    6 sztuk
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • ogórek

    2 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wiosenne ogórki nadziewane foto
Szykujemy składniki do nadziewania ogórków
Krok 2 - Wiosenne ogórki nadziewane foto
Ogórki obieramy ze skórek kroimy w poprzek na grube około 5 cm kawałki łyżeczką lub nożem wydrążamy środki z nasion,
Krok 3 - Wiosenne ogórki nadziewane foto
rzodkiewkę i zieleninę myjemy obsuszamy i siekamy drobno nożem kukurydzę osączamy z zalewy łączymy w miseczce z twarożkiem wiejskim ,dodajemy posiekaną rzodkiewkę oraz szczypiorek ,doprawić solą i pierzem do smaku,i tak przygotowanym nadzieniem nałożyć do środka ogórków
Krok 4 - Wiosenne ogórki nadziewane foto
udekorować koperkiem podawać z chrupkim pieczywem,lub pieczywem pszennym.
Smacznego życzę :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 21.12.2013 11:13
jak cudnie się prezentują !!!!
IlonaAlbertos 19.07.2013 20:45
Idealne na wiosnę.
2milutka 02.06.2013 21:51
Dziękuję za komentarze:)
gosia56 08.03.2013 17:12
ale apetyczne te twoje ogóreczki
-Natka- 08.03.2013 15:26
Kolorowe i apetyczne! Na śniadanko będą w sam raz. :)
elficzna 08.03.2013 13:42
prezentuje się pięknie i pysznie:)
monisia8585 08.03.2013 11:44
Wyglądają pysznie :)
kupiska 08.03.2013 10:11
Pomyslowe i fajnie wyglada wosennie
paulina2157 08.03.2013 10:07
świetny sposób podania
wiola333 08.03.2013 09:51
bardzo smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat