Wiosenna zupa warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • bulion warzywny

    ok.1 l
  • oliwa

    2 łyżki
  • kasza jęczmienna perłowa

    1/2 szklanki
  • mleko

    100 ml
  • sól do smaku

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • natka pietruszki

  • jogurt naturalny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, ziemniaki, marchewkę i seler pokroić w kostkę. Do garnka wlać oliwę i rozgrzać, wrzucić warzywa. Mieszając smażyć przez 5 minut.
Warzywa zalać bulionem i dodać kaszę. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Kiedy warzywa i kasza się ugotują wlać mleko i jeszcze kilka minut gotować. Zupę posypać natką pietruszki, a na jej powierzchnię nałożyć łyżkę jogurtu naturalnego. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 07.05.2015 09:50
lubie takie zupy :-)
gosia1988 07.05.2015 08:11
smaczna zupka
Franciszek 06.05.2015 23:28
Pyszna zupka
agataw1990 06.05.2015 22:40
Pycha, uwielbiam zupy:)
Sroczka 06.05.2015 22:06
Z chęcią zjadłabym taką zupę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat