Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z kalafiorem romanesco

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kalafior romanesco 1 szt
pomidor 2 szt
ogórek zielony 1 szt
jajko 3 szt

sos

olej roślinny 4 łyżki
sól do smaku
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z kalafiorem romanesco


Kalafior myjemy i kroimy na różyczki . Gotujemy ok 7 min w osolonej wodzie. Pomidory myjemy i kroimy w cząstki. Ogórka dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo zimne kroimy w plasterki. Robimy sos. Czosnek obieramy przepuszczamy przez praskę i mieszamy z oliwą . Solimy do smaku. Sałtkę układamy na talerzu polewamy sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak