Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z awokado i ogórka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt
ogórek zielony 1 szt
ser mozarella 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sos do sałatek
pomidor 1 szt
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z awokado i ogórka

Świeżą miętę myjemy osuszamy i siekamy drobno , odkładamy na bok. Ogórka zielonego dobrze myjemy nie obieramy z skórki kroimy w plasterki a potem w paseczki . Pomidora myjemy i kroimy w paseczki. Awokado obieramy i kroimy w półplasterki. Na talerzu układamy pokrojone awokado.
Ser mozzarella kroimy w kostkę ,łączymy z pokrojonym ogórkiem i pomidorem. Lekko mieszamy solimy do smaku , doprawiamy pieprzem i układamy obok awokado. Za pomocą pędzla nakładamy sos balsamiczny na talerz. Sałatkę posypujemy posiekaną miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 04.04.2014 13:50
fajna lekka sałatka :-)
Pyszota 03.04.2014 15:15
wiosenna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak