Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna galaretka z fasolką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szpargowa 1 garść
marchewka 2 szt
jajko 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
pierś z kurczaka 2 szt
natka pietruszki
przyprawa uniwersalna
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna galaretka z fasolką

Fasolkę obieramy ,marchewkę młodą skrobiemy - warzywa gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną przyprawy uniwersalnej. Bulion z gotowania warzyw wykorzystamy - nie wylewamy. Jajka gotujemy na twardo. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i gotujemy na parze lub w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Ugotowane warzywa kroimy w kosteczkę . Pierś z kurczaka też kroimy w kosteczkę. Ugotowane jajka kroimy w kosteczkę . Natkę siekamy. Żelatynę ilość według przepisu na opakowaniu rozrabiamy w 1/2 szklance wody - dobrze mieszamy. Wywar po gotowaniu warzyw uzupełniamy gorącą wodą , doprawiamy do smaku pieprzem i solą podgrzewamy i dodajemy żelatynę -mieszamy. Do foremek nakąłdamy pokrojone mięso,jajka i warzywa, zalewamy wywarem z żelatyną -odstawimy do lodówki. Podajemy pokropione cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dziewczyna_z_kodeksem 25.06.2013 13:28
świetnie podane :)
gosia1988 25.06.2013 12:12
lubię taką galaretę
iwi 25.06.2013 10:13
i smacznie
Olga_SK 25.06.2013 10:00
Kolorowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak