Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny sos grzybowy
Sos grzybowy to uniwersalny dodatek do wielu dań, nie tylko wigilijnych. Podaj go do gołąbków, schabu pieczonego, kopytek, klusek śląskich czy placków ziemniaczanych.
Wigilijny sos grzybowy jest przygotowany z leśnych grzybów suszonych. Dzięki temu ma niezwykły aromat i smak.
Sos grzybowy to uniwersalny dodatek do wielu dań, nie tylko wigilijnych. Podaj go do gołąbków, schabu pieczonego, kopytek, klusek śląskich czy placków ziemniaczanych.
Sos grzybowy przyrządź z różnych rodzajów grzybów leśnych - borowików, podgrzybków, kozaków czy maślaków. Będzie bardziej aromatyczny i smaczny.
Sos grzybowy można doprawić szczyptą tymianku suszonego i/lub majeranku.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: