WIGILIJNA ZUPA GRZYBOWA P.G.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuka
  • pietruszka korzeń

    1 sztuka
  • seler

    kawałek
  • por

    kawałek
  • natka pietruszki

    0,5 sztuka
  • cebula

    0,5 sztuka
  • świeży koper

    2 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana 30%

    2-3 łyzka
  • grzyby suszone

    1,5 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyłam dzień wcześniej w zwykłej, chłodnej, przegotowanej wodzie.

W następny dzień bardzo drobno posiekałam(nie wylewałam wody!!!!). Z warzyw ugotowałam wywar , doprawić do smaku, wyciągnęłam wszystkie warzywa (oczywiście oprócz wyławiania natki i koperku- te warzywa już pokroiłam przed ugotowaniem :P).Marchewkę drobno posiekałam i wrzuciłam z powrotem do wywaru,dodałam grzyby i wodę w której się moczyły gotowałam na wolnym ogniu ok 1 godziny. Zabieliłam śmietanką, podawałam z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat