Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieloowocowa galaretka na oranżadzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poziomki 1/2 szklanki
Truskwki 15 dag
brzoskwinie 2 szt
morele 3 szt
gruszka 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
oranżada 2 biala

Przepis i sposób przygotowania na: Wieloowocowa galaretka na oranżadzie

Gruszkę obieramy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Z brzoskwini i moreli usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Truskawki myjemy osuszamy kroimy na części. Oranżadę białą podgrzewamy mieszamy aby bąbelki uciekły. Żelatynę według przepisu moczymy w kilku łyżkach wody i dodajemy do ciepłej oranżady - mieszamy chłodzimy. Do foremek silikonowych wkładamy pokrojone owoce , warstwami lub na przemian . zalewamy żelatyna i odstawiamy do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 04.07.2013 05:42
wygląda cudnie
halina17 01.07.2013 16:42
Smaczny deser.
lara 01.07.2013 13:04
ciekawy przepis
mufinka79 01.07.2013 11:46
super wygląda, i pewnie świetnie smakuje :) Samo lato :)
ssylwiaa 01.07.2013 09:58
fajny pomysł na galaretkę ;)
Megg 01.07.2013 09:57
rewelacyjny deser!!!
agnieszka214 01.07.2013 09:14
super wyglada mnima
SmakolykiJoanny 01.07.2013 09:09
Wspaniały deser muszę przyznać ze pomysłowe :)
gosia1988 01.07.2013 08:58
wyśmienity deser
Katarzyna59 01.07.2013 08:01
świetny deser
iwa643 01.07.2013 07:59
Polecam na deser
Paolcia 01.07.2013 07:55
wygląda bajecznie :) musze wypróbować bo na oranżadzie nigdy jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak