Wiejska zapiekanka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • natka pietruszki

    1
  • kiełbasa

    30 deko
  • s ól i pieprz

  • pory

    2
  • jajko

    1
  • śmietana 12% szklanki

    0,5
  • ser żółty

    15 deko
  • papryka czerwona

    2
  • ryż

    1 szkl.
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę obrać i pokroić w plasterki, porę pokroić w krążki oraz paprykę w kostkę i wszystko razem podsmażyć. ugotować ryż w osolonej wodzie ok 8 minut. Po ostudzeniu ryż należy wymieszać z warzywami i połową bulionu doprawić przyprawami (solą, pieprzem, papryką), włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Natępnie należy polać to śmietaną z serem i jajkiem oraz pozostałym bulionem. Zapiekać ok 30 minut 180 stopni i posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 26.10.2010 16:46
pyszności
agata1722 26.10.2010 16:46
pyszności
agnieszka214 29.09.2010 09:31
SUPER smaczne
Matik 18.09.2010 23:15
super
Matik 18.09.2010 23:15
super
christopher1 14.08.2010 11:23
Uwielbiam zapiekanki i chyba się skuszę na wypróbowanie czegoś pysznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat