Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie danie z bakłażanem i cieciorką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
ciecierzyca 1 puszka
olej 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pasta chilli 1/2 łyzeczki
przecier pomidorowy 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
bakłażan 1 szt
sól
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie danie z bakłażanem i cieciorką

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana dobrze myjemy kroimy w kostkę ,cieciorkę odsączamy na sitku. Cebule siekamy . Pomidora kroimy drobno w kostkę .Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebule dodajemy pokrojonego bakłażana i smażymy . dodajemy przecier pomidorowy i pokrojonego pomidora . Mieszamy dodajemy wodę kokosową .Dusimy bakłażan. Dodajemy sól,pastę chilli, pieprz do smaku i odrobinę kurkumy. Mieszamy i gotujemy . Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i odsączona kurkumę. Gotujemy jeszcze z 5 min.
Podajemy z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 08.12.2012 10:08
Uwielbiam zupy z ciecierzycą. Ta z pewnością by mi zasmakowała
iwa643 08.12.2012 08:01
Lekkie i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak