Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariański pasztet z pieczarek
Istnieje wiele sposobów na przygotowanie wegetariańskiego pasztetu. Jednym z nich jest wegetariański pasztet z grzybów przygotowany z pieczarek, bułki tartej i jajek. Jeśli chcecie, możecie pasztet wzbogacić posiekanymi orzechami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIE:
1. Pieczarki umyć i pokroić w kawałki. Na patelni rozgrzać olej z masłem, podsmażyć grzyby, doprawiając solą, pieprzem i liśćmi laurowymi.
2. Podsmażone pieczarki zmielić maszynką do mięsa razem z jajami na twardo.
3. Do masy dodać surowe jajo, posiekaną natkę oraz bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką.
4. Piec ok 45 minut w temp 180 stopni (góra+dół).