Jak przyprawiać bulion wegetariański?

23.03.2022 12:11

Przyprawy mają niezwykłą moc. Każda z nich charakteryzuje się określonym smakiem i aromatem. Właściwie zestawione ze sobą dają niebywałe kompozycje, pozwalając tym samym uzyskać niepowtarzalny efekt smakowy przygotowywanej potrawy.

Jak wydobyć z przypraw i dań, to co najlepsze? Wystarczy zastosować kilka trików, które sprawdzą się podczas każdego gotowania! Jak w takim razie doprawić bulion wegetariański? Koniecznie sprawdźcie poradę Doradcy Smaku ale w między czasie przygotujcie niezbędne przyprawy!

Poznajcie przepis na najlepszy bulion bezmięsny!

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 5 gałązek natki pietruszki
  • 5 szt. ziela angielskiego
  • 4 szt. pieprzu w ziarnach
  • 2-3 liście laurowe
  • 3 podgrzybki suszone

Przepis: Cebulę przekrój na pół i opal nad ogniem. Do dużego garnka wlej 2 litry zimniej wody. Dodaj obrane warzywa, grzyby oraz przyprawy. Całość gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez godzinę, półtorej.

O właściwościach niezbędnych przypraw, przeczytacie na stronie Prymat: Produkty Prymat

Udostepnij:

Komentarze (0)

prymat