Jak przyprawiać bulion wegetariański?
Przyprawy mają niezwykłą moc. Każda z nich charakteryzuje się określonym smakiem i aromatem. Właściwie zestawione ze sobą dają niebywałe kompozycje, pozwalając tym samym uzyskać niepowtarzalny efekt smakowy przygotowywanej potrawy.
Jak wydobyć z przypraw i dań, to co najlepsze? Wystarczy zastosować kilka trików, które sprawdzą się podczas każdego gotowania! Jak w takim razie doprawić bulion wegetariański? Koniecznie sprawdźcie poradę Doradcy Smaku ale w między czasie przygotujcie niezbędne przyprawy!
Poznajcie przepis na najlepszy bulion bezmięsny!
Składniki:
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 cebula
- 1 por
- 2 łodygi selera naciowego
- 5 gałązek natki pietruszki
- 5 szt. ziela angielskiego
- 4 szt. pieprzu w ziarnach
- 2-3 liście laurowe
- 3 podgrzybki suszone
Przepis: Cebulę przekrój na pół i opal nad ogniem. Do dużego garnka wlej 2 litry zimniej wody. Dodaj obrane warzywa, grzyby oraz przyprawy. Całość gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez godzinę, półtorej.
O właściwościach niezbędnych przypraw, przeczytacie na stronie Prymat: Produkty Prymat
Komentarze (0)