Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańska zupa z zieloną fasolką, papryką, selerem naciowym i lubczykiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka mrożona 200 g
seler naciowy 3 pędy
lubczyk 1 pęczek
sól 1 łyżka
woda ok. 2 litry
śmietana 30% 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka pomarańczowa 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
natka pietruszki 4 gałązki
koperek 4 gałązki
ziemniaki 5 sztuk
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańska zupa z zieloną fasolką, papryką, selerem naciowym i lubczykiem

Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę. Zalewamy je wodą ze gałązkami świeżego lubczyku i stawiamy na ogniu.

W międzyczasie kolejno obieramy i kroimy marchewkę, pietruszkę, papryki oraz seler. Dorzucamy także obraną, ale w całości cebulę.

Gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw.

Gdy warzywa są już gotowe dodajemy fasolkę.

Doprawiamy całość solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i śmietaną.

Na koniec wyławiamy lubczyk, a w zamian za to dodajemy posiekaną pietruszkę i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 27.05.2014 08:50
fajny przepis
gosia56 10.03.2014 12:03
super zupa
Kuchenka 11.02.2014 19:13
pięknie wygląda
Alex_M 05.02.2014 10:23
uwielbiam takie zupki :)
anemon 01.02.2014 08:14
Bardzo kolorowa i bardzo apetyczna zupa.
Mniam 01.02.2014 00:32
Same pyszne składniki. Dużo warzyw i to mi się podoba :)
paulina2157 31.01.2014 23:46
zgadzam się z Iwonką a do tego większość moich ulubionych składników
IwonaDD 31.01.2014 19:46
prezentuje się mega kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak