Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańska zupa na maślakach

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świderki 100 gram
cebula 1
masło 1 łyżka
natka pietruszki
woda 1 litr
śmietana 30% 100 ml
przyprawy
maślaki 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańska zupa na maślakach

Cebulę kroimy w niewielką kostkę i razem z maślakami smażymy na łyżce masła. Następnie zalewamy wodą, doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz śmietanę - po zagotowaniu zdejmujemy z ognia. Makaron gotujemy osobno do miękkości. Zupę podajemy razem ze świderkami - zupa gotowa w mniej niż 20minut! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 23.04.2013 13:10
Fajny przepis
Sroczka 22.04.2013 22:20
Mam ochotę na porcyjkę takiej zupy.
Monika58 22.04.2013 22:10
pyszna zupka
Magda24 22.04.2013 21:58
nie jestem wegetarianką, ale zupkę zjadłabym chętnie
Magiczna_Kuchnia 22.04.2013 21:39
blyskawiczna i niez proszku ;)
Magiczna_Kuchnia 22.04.2013 21:38
ciekawe polaczenie, moze byc smaczne
migotka28 22.04.2013 20:53
maślaczki pycha grzybki
TEtalicha 22.04.2013 20:48
ciekawi mnie smak
meg1984 22.04.2013 20:43
wygląda apetycznie
Henryka2 22.04.2013 20:42
Pyszny pomysł.
paulina2157 22.04.2013 19:37
chętnie bym zjadła taką zupkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak