Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wege bigos z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
kapusta młoda 1/2 sztuki
marchew 3 sztuki
grzyby leśne ilośc wg zasobów
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
koperek 1 pęczek

Porada

bigos doskonale smakuje z kromką żytniego pieczywa

Przepis i sposób przygotowania na: Wege bigos z grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby(miałam mrożone ale mogą być świeże lub suszone namoczone przez noc) zalać wodą i gotować około 30 minut
Krok 1 - Wege bigos z grzybami  foto
2
Kapustę drobno posiekać i bardzo dokładnie umyć. obraną marchewkę zetrzeć na tarce.dodać liście laurowe,sól(wg uznania) i ziele angielskie oraz 2-3 szklanki wody z gotowania grzybów(przecedzone przez gazę). zagotować
Krok 2 - Wege bigos z grzybami  foto
3
następnie dodać podgotowane grzyby i dusić na małym ogniu 30 minut(pilnować stanu wody)
Krok 3 - Wege bigos z grzybami  foto
4
Następnie dodać kiszoną kapustę (ja nie płukam) i dusić kolejne 60 minut
Krok 4 - Wege bigos z grzybami  foto
5
na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz posiekany koperek,doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą
Krok 5 - Wege bigos z grzybami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 21.05.2015 17:22
Ale pycha.
malgosia2661 21.05.2015 17:19
Na pewno pyszny.
IlonaAlbertos 21.05.2015 16:24
Ciekawy pomysł, wart wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak