Wegański deser z dyni

Wegański deser z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1/2 kg
  • mleko kokosowe

    1/2 puszki
  • banan

    1 szt
  • żurawina suszona

    1 łyżka
  • syrop z mniszka lekarskiego

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dynię kroimy i pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach. obraną wrzucamy do miseczki, dodajemy mleko kokosowe i pokrojonego banana. Osładzamy syropem z mniszka (ja zrobiłam sama) ale można użyć też miodu. Miksuję w blenderze na jednolitą masę. Jak wychodzi za gęsty dodać mleczka. Udekorowałam żurawiną, ale mi spadła na dno i wyłapywałam łyżeczką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat