Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański deser z dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
mleko kokosowe 1/2 puszki
banan 1 szt
żurawina suszona 1 łyżka
syrop z mniszka lekarskiego 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański deser z dyni

dynię kroimy i pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach. obraną wrzucamy do miseczki, dodajemy mleko kokosowe i pokrojonego banana. Osładzamy syropem z mniszka (ja zrobiłam sama) ale można użyć też miodu. Miksuję w blenderze na jednolitą masę. Jak wychodzi za gęsty dodać mleczka. Udekorowałam żurawiną, ale mi spadła na dno i wyłapywałam łyżeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak