Wegańska zupa miso

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • glony wakame

    10 g
  • Pasta MIso

    50 g
  • tofu naturalne

    150 g
  • kiełki fasoli mung

    1/2 opakowania
  • sezam

    1/2 łyżki
  • sos sojowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać 1,25 l wody. Wrzucić glony wakame, odstawić na 10 minut. Pokroić tofu w kostkę (1x1 cm). Do garnka z glonami dodać pastę miso. Gotować zupę, mieszając, by pasta się rozpuściła. Dodać tofu. Na koniec dodać kiełki fasoli mung. Można dodać kilka kropel sosu sojowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat