Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańska zupa miso

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

glony wakame 10 g
Pasta MIso 50 g
tofu naturalne 150 g
kiełki fasoli mung 1/2 opakowania
sezam 1/2 łyżki
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska zupa miso

Do garnka wlać 1,25 l wody. Wrzucić glony wakame, odstawić na 10 minut. Pokroić tofu w kostkę (1x1 cm). Do garnka z glonami dodać pastę miso. Gotować zupę, mieszając, by pasta się rozpuściła. Dodać tofu. Na koniec dodać kiełki fasoli mung. Można dodać kilka kropel sosu sojowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak