wędzona polędwica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    8 kg
  • sól

    40 dag
  • czosnek

    10 ząbków
  • goździki

    8 sztuk
  • jałowiek

    8 ziaren
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    20 gram
  • Liść laurowy suszony Prymat

    8 sztuk
  • ziele angielskie

    25 sztuk
  • pieprz czarny

    30 ziaren
  • kolendra

    15 gram
  • woda

    4,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymienione przyprawy w przepisie zmiażdzyłem, porozgniatałem i połączyłem ze sobą. Wymieszałem z 2 rodzajami soli. Następnie ponacierałem mięso. Odstawiłem na 12 godzin.Następnie mięso obwiązałem i wędziłem w wędzarce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mic 16.05.2013 20:27
domowa wędzarnia, własnej roboty:)
Bernadeta1 16.05.2013 18:59
super że masz gdzie wędzić, pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat