Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowe szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
boczek wędzony 200 g
cebule 2
czosnek 3 ząbki
olej 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sok z cytryny
miód płynny 2 łyżki
majeranek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowe szaszłyki

Wątróbki oczyść ,boczek pokroj na plastry.Cebulę i czosnek posiekaj .Wymieszaj resztę składników i tak przygotowaną marynata zalej wątróbkę i odstaw do lodówki na 2 h.Następnie nadziewaj na patyczki wątróbkę i boczek.Griluj 25 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak