Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki drobiowe z jabłami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
jabłka 3 sztuki
cebula 3 sztuki
mąka do obtoczenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki drobiowe z jabłami

Kroki postępowania

1
Wątróbki myję, osuszam, panieruję w mące i podsmażam na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
Krok 1 - Wątróbki drobiowe z jabłami foto
2
Umyte jabłka kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne i kroję na ósemki. Dodaję do podduszonych wątróbek.
Krok 2 - Wątróbki drobiowe z jabłami foto
3
Cebulę podsmażam na osobnej patelni, aż będzie szklista i przekładam do wątróbek z jabłkami. Podlewam winem, posypuję przyprawami i duszę pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Gotowe dosalam do smaku i podaję z ziemniakami z wody.
Krok 3 - Wątróbki drobiowe z jabłami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 25.06.2015 12:13
bardzo lubię wątróbkę z dodatkiem jabłek !
Joannasz3190 20.06.2015 19:22
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak