Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka ze świeżym szpinakiem -zaserwowana z ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0.5 kg
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyzka
szpinak baby 0.5 opakowania
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ryż 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka ze świeżym szpinakiem -zaserwowana z ryżem

Kroki postępowania

1
Wątróbkę drobiowa myjemy i osuszamy.
Krok 1 - Wątróbka ze świeżym szpinakiem -zaserwowana z ryżem  foto
2
Wątróbkę czyścimy z błon i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Wątróbka ze świeżym szpinakiem -zaserwowana z ryżem  foto
3
Cebulę obieramy, kroimy w krążki i podsmażamy na oliwię
Krok 3 - Wątróbka ze świeżym szpinakiem -zaserwowana z ryżem  foto
4
Pokrojoną wątróbkę dodajemy do cebuli i razem smażymy do miękkości.
Krok 4 - Wątróbka ze świeżym szpinakiem -zaserwowana z ryżem  foto
5
Szpinak Baby myjemy i osuszamy.
Krok 5 - Wątróbka ze świeżym szpinakiem -zaserwowana z ryżem  foto
6
Umyty szpinak dodajemy do wątróbki, pod koniec smażenia.
Krok 6 - Wątróbka ze świeżym szpinakiem -zaserwowana z ryżem  foto
7
Wątróbkę serwujemy z ugotowanym ryżem . Wątróbkę doprawiamy do smaku już na talerzu-obsypując ją solą i pieprzem. Smacznego :)
Krok 7 - Wątróbka ze świeżym szpinakiem -zaserwowana z ryżem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.09.2014 07:34
muszę spróbować
fotoviderek 08.09.2014 07:28
Fajne danie :)
Noruas 07.09.2014 23:54
uwielbiam wątróbkę!super!
Iwusia 07.09.2014 23:12
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak