Watróbka z sosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    70 dag
  • masło

    1 łyżki
  • mąka

    5 łyżki
  • lkiśc laurowy

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • śmietana 30%

    250 ml
  • cebula

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wątróbke kroimy na zgrabne niezbyt duze kawalki, w garnku topimy masło i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz obtoczone z obu stron w mace kawałki watróbki, po 3 minutach obracamy na druga strone, po 3 minutach zalewamy litrem wody i gotujemy, uzupelniamy braki wody i mieszamy co pewien czas by sie nie chycilo. dopiero po ok godzinie mozemy dodac wszystkie przyprawy (wczesniej wątróbka by była twarda), zabielamy śmietana zmieszana z mąka, dodajemy cebule pokrojoną w grube piórka. jak cebulka bedzie miękka i mieso również możemy jesc:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna28 02.07.2012 16:48
smacznie:)
Mariusz10 05.05.2012 19:19
lubię taką
Ewelina47 22.10.2011 14:02
ojj jak ja kocham taką wątróbkę...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat