Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem w sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
jabłko 1 szt
wątróbka drobiowa 25 dag
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżka
kostka wołowa 1 szt
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem w sosie

Jabłko dobrze myjemy nie obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wątróbkę płuczemy wycinamy żyłki i kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy wątróbkę. Następnie dodajemy cebulę, mieszamy i dalej podsmażamy. Posypujemy łyżką mąki mieszamy i zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy kostkę wołową. dusimy ok 5 min pod przykryciem. Dodajemy pokrojone jabłko, mieszamy i dusimy na małym ogniu już bez przykrycia , aż bulion odparuje i powstanie gęsty sos. Na koniec doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.05.2013 12:29
wątróbkę lubię i taką bym chętnie zjadła
Pomocnik 15.05.2013 11:07
super przepis
Janina 15.05.2013 09:57
Wątróbki nie bardzo mogę jeść ale od czasu do czasu ... bardzo lubię
msmors 15.05.2013 09:51
przepis muszę wypróbować
Renataj 15.05.2013 09:42
Uwielbiam wąrtóbkę drobiową z jabłkiem ale w takim wydaniu /z bulionem/ nie jadłam.Ale z pewnością wypróbuję.
Paolcia 15.05.2013 09:08
wątróbka nie bardzo mi odpowiada bo za nią nie przepadam, ale przepis bardzo apetycznie wygląda :)
gusia1000 15.05.2013 09:04
No tak, dobre jadło.
iwa643 15.05.2013 08:55
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak