Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

wątróbka drobiowa 500 g
jabłka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 50 g
sól do smaku

Dodatkowo

kuskus 100 g
ogórki kwaszone Smak 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem

Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z żyłek.
Jabłko kroimy w ósemki, pozbywamy się gniazda nasiennego.
Cebulę kroimy w paski.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy wątróbkę, jabłko i cebulę.
Smażymy ok. 15 minut, aż z wątróbki przestanie lecieć krew. Najlepiej jedną przekroić.
Po zdjęciu z ognia dopiero solimy.

Kuskus zalewamy wodą wg przepisu z opakowania. Wykładamy na talerz.

Ogórki kroimy w słupki i wykładamy na talerz.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 29.11.2016 09:37
Z pewnością bardzo smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak