Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 g,
cebula 2 szt,
mąka do panierowania,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Wątróbkę oczyści z błonek opłukać.
Cebule obrać pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Gdy cebula sie zeszkli i zacznie przyrumieniać wyjąc ją do miseczki, a na patelnię włożyć pokrojoną wcześniej wątróbkę obtoczoną w mące, dolewając oleju.
Smażyć bez przykrycia do miękkości, od czasu do czasu mieszając wątróbkę.
Gdy wątróbka utraci surowiznę, dodajemy podsmażoną cebulę i dalej smażymy, pamiętając o mieszaniu.
Gotową usmażoną wątróbkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z pieczywem lub z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.04.2017 02:56
Dobre jedzenie.
Janina 31.03.2017 21:47
Taką lubimy ;))
Krystyna32 31.03.2017 08:30
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak