Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa z smażona z cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 600 g
cebula 1 duża
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
curry do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa z smażona z cebulką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę wieprzową dokładnie oczyścić z błon, umyć i dobrze osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Wątróbka wieprzowa z smażona z cebulką foto
2
Na patelni rozgrzać olej i kłaść wątróbkę.
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa z smażona z cebulką foto
3
Obsypać pieprzem ziołowym, curry i pieprzem czarnym. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę. Całość podsmażyć.
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa z smażona z cebulką foto
4
Wlać pół szklanki wody i dusić kilka minut pod przykryciem.
Krok 4 - Wątróbka wieprzowa z smażona z cebulką foto
5
Dopiero przed podaniem wątróbkę posolić.
Krok 5 - Wątróbka wieprzowa z smażona z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.09.2015 08:40
bardzo lubię taka wątróbke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak