Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie własnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 800 g
cebula 3 szt
woda 200 ml
Przyprawa do mięs Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie własnym

Wątróbkę dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa i odstawiamy na jakieś 30 minut. Cebulę kroimy w piórka lub kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni (około 8 minut). Następnie dodajemy wątróbkę. Gdy będzie już podsmażona dolewamy wodę i doprawiamy przyprawami. Dusimy pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.11.2014 10:45
Mój mężuś przepada za wątróbką w różnych sosach :)
Seba 24.11.2014 10:27
pyszne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak