Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka w sosie musztardowo koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 0,5 kg
cebula 1
mąka 2 łyżki
jogurt naturalny 1 kubeczek
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
koper świeży 1 pęczek
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
papryka mielona do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w sosie musztardowo koperkowym

cebulke pokroic w koste, wrzucic na patelnie, po 2 minutach dodac opruszona wątróbke ( pokrojona wg uznania). smazyć 5 minut na srednim ogniu. w miseczce wymieszac jogurt z musztarda, sola pieprzem i papryka. dodac poszatkowany koper. cały sos dodac do wątróbki, smażyc jeszcze 10 minut.

ja podawałam z pieczonymi zmieniaczkami ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 21.06.2013 21:45
mniam ekstra
KasiaK90 18.06.2013 12:52
pyszny obiadek
beniaminek 17.06.2013 22:30
fajne danie
magdalea 17.06.2013 21:30
wygląda przepysznie!
Sylwia26 17.06.2013 21:12
apetycznie wygląda
iwi 17.06.2013 21:02
Super danie
Mona73 17.06.2013 20:44
smaczny sos do wątróbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak