Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w musztardzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 g
marchew 3 szt
cebula biała 2 szt
kolendra 0,5 łyżeczki
oregano 0,5 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w musztardzie

Wątróbkę umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić przyprawą do mięsa. Cebulę pokroić w pół plastry, marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na rozgrzanej patelni podsmażyć warzywa, następnie dodać wątróbkę. Przyprawić kolendrą, oregano, solą i pieprzem. Dodać musztardę i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 21.08.2014 14:00
nowa wersja pysznej wątróbki
IwonaDD 21.08.2014 13:02
pyszne przyrządzona
Anna169Hosz 21.08.2014 11:49
Takiej nie robiłam.
gibli 21.08.2014 09:14
lubię wątróbkę, ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam:)
halinah 21.08.2014 08:59
bardzo lubię wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak