Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka po nelsońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 600 g
mleko 1 litr
cebula 3
masło
ziemniaki 600 g
mąka 100 g
bulion 200 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka po nelsońsku

Wątróbkę zalej mlekiem i odstaw na 1h.
Potem umyj,osusz i pokrój w cienkie plastry.Ziemniaki obierz i pokrój w plastry.Gotuj 15 min w osolonym wrzątku i odcedź.Cebule podsmaż na łyzce masła.Wątróbke obtocz w mące i zrumień.Dopraw.W formie doo zapiekania ułóż ziemniaki,wątrobe i cebulę zalej bulionem.Piecz 300 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak