Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z pesto i cebulką.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 g
cebula 2 szt
sos pesto 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z pesto i cebulką.

Wątróbkę umyć, osączyć na durszlaku. Mąkę wymieszać na talerzyku z majerankiem, solą i pieprzem.
Cebulę pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić cebulę z obu stron, po czym zdjąć ją z patelni, wątróbkę panierować w mące z przyprawami i smażyć z obu stron, po odwróceniu wątróbkę posmarować pesto (ja użyłam pesto z natki pietruszki) i ułożyć na niej usmażoną cebulkę. Przytrzymać na ogniu jeszcze kilka chwil. Podawać z pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 23.05.2015 18:23
uwielbiam taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak