Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 800 g
jabłka 0,5 kg
cebula 100 g
masło 80 g
smalec 50 g
szałwia 4 listki
sól i pieprz
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca z jabłkami

Wątróbka ma być w 4 cienkich plastrach.Jabłka pokrój w cienkie plastry,cebulę pokrój w krążki.Szałwie posiekaj.Na maśle usmaż jabłka z cebulą.Dodaj sól pieprz i szałwie.Odstaw do ostygnięcia.Wątróbki oprósz sola i pieprzem.Na plastry mięsa nakładaj farsz z jabłek.Każdy plaster zwiń w rulon i zepnij wykałaczką.Smaż na smalcu ok 8 min.Podawaj z ziemniakami i ogórkami konserwowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak