Warzywno-drobiowy gulasz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1/2 szt
  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • udko

    2 szt
  • sosjer

    1 łyżka
  • kostka wołowa

    1 szt
  • śmietana 18 proc

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka gotujemy z pokrojoną marchewką i pietruszką . Ugotowane mięso rozdrabniamy .do wywaru dodajemy kukurydze pokrojona cebulę .wszystko gotujemy z dodatkiem sosjeru,kucharka . Zaciągamy śmietaną z odrobiną mąki .Dodajemy posiekana natke pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 15.03.2013 09:26
smaczne i wyjątkowe
evita0007 14.07.2011 08:23
jaki smaczniutki,lubie taki :)
pioge7 14.07.2011 07:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat