Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna zupka z cukinii i papryki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
bulion warzywny
masło 1 łyżka
koperek
cebula dymka ze szczypiorkiem

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna zupka z cukinii i papryki

Cukinie myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę , czosnek siekamy. Dymkę białą część kroimy w plasterki , zielona kroimy drobno. Papryki myjemy usuwamy gniazda i białe błonki- kroimy w paseczki. Na patelni podsmażamy cebulkę i białą część dymki , dodajemy czosnek. Smażymy chwilę. Dodajemy cukinię i papryki. Smażymy. Solimy do smaku. Po ok 10 min zalewamy warzywa bulionem warzywnym ok 1,5 litra. Gotujemy aż warzywa zmiękną. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy zieloną cześć dymki i pokrojoną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak