Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna na pstrągu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 1 szt
marchewka 2 szt
fasolka szparagowa 1 garść
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 szt
masło 1 łyżka
pstrąg 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna na pstrągu

Pstrąga myjemy wyciągamy wnętrzności - myjemy. Odcinamy głowę , ogon i płetwy kroimy na 3 części. Na patelni na masełku podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę. dodajemy na patelnie. Zalewamy wodą - chwilę dusimy i przelewamy wszystko do garnka. Dodajemy wody ,ma być ok 1 litr. Dodajemy pokrojoną fasolkę. Dodajemy liść laurowy. Gotujemy ok 5 min. Na wrzątek wkładamy rybę. Gotujemy ok 20 min. Solimy do smaku. Rybę wyciągamy oddzielamy od ości i kręgosłupa. Kawałki mięsa wkładamy do zupy i podajemy ozdobioną koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 21.07.2013 20:38
Nigdy nie jadłam takiej zupy, jestem ciekawa jak smakuje.
galo90 21.07.2013 17:14
ale to smaczne !
idealme 21.07.2013 17:04
ciekawe danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak