Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z patelni z tymiankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
marchewka 1 szt
cukinia 1 szt
por
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1/2 szklanki
cebula 1 szt
groszek zielony 5 mrożony
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z patelni z tymiankiem

Ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy dość drobno. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy kroimy w piórka. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki.Na patelni ma masełku podsmażamy pokrojonego pora i cebulę . Dodajemy wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy groszek mrożony,pokrojoną cukinię i marchewkę.Podlewamy bulionem i dusimy. Gdy warzywa są miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki podlewamy resztą bulionu . Dusimy. Doprawiamy sola pieprzem i tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 12.12.2012 07:55
Bardzo lubię takie warzywa i to z dodatkiem mojego ulubionego zioła :)
iwa643 12.12.2012 07:38
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak